• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Concurs la Universitatea Babes-Bolyai intre roboti care fac cartofi prajiti, prepara cocktail-uri sau vopsesc unghiile

Concurs la Universitatea Babes-Bolyai intre roboti care fac cartofi prajiti, prepara cocktail-uri sau vopsesc unghiile

Roboti care prepara cocktail-uri, fac cartofi prajiti, vopsesc unghiile sau fac curatenie pe masa se intrec, duminica, in cadrul Zilei robotilor inteligenti, "UBBots", la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Studentii Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes Bolyai se intrec in fiecare an in cadrul unui concurs-expozitie numit "UBBots", la editia din 2014, printre proiectele realizate de catre studentii Facultatii de Matematica si Informatica numarandu-se robotul stivuitor, cel care prepara cocktail-uri, robotul care strange tavile sau care face cartofi prajiti, robotul ospatar si cel care face curatenie pe masa, dar si unul care vopseste unghiile.
 
Unul dintre cei mai apreciati roboti de la expozitie este "ChefBot", robotul care face cartofi prajiti. "ChefBot" reuseste sa detecteze un bol cu cartofi, ia pe rand cate un cartof din bol, il pune in dispozitivul de feliere si il taie.
 
"Clean-E" este numele robotului care face curat pe masa si se doreste a fi un robot autonom domestic, care se concentreaza pe curatarea mesei prin debarasarea sticlelor si paharelor.
Robotul stivuitor "Eximius" este un robot care muta paleti cu marfa dintr-un loc in altul si ii organizeaza intr-un mod definit de utilizator, iar "Intelli Trashcan" este un cos de gunoi inteligent, un robot care are ca scop principal adunarea hartiilor aruncate pe podea. Robotul se plimba regulat prin casa, iar cand recunoaste o hartie o ridica cu ajutorul bratului si o arunca in cosul de gunoi personal.
De asemenea, robotul care prepara cocktailuri, cunoscut ca si "Mixter Bobby", poate combina continutul a doua sau mai multe sticle pentru a crea cel mai bun cocktail.
 
"The Nail Art Bot (NAB)", robotul care vopseste unghii, este un robot autonom, usor de folosit, care este capabil sa realizeze design-uri de unghii complexe in cateva minute cu o acuratete ridicata. Foloseste produse de frumusete care se gasesc in magazine, astfel ca nu este nevoie nici de pensule, si nici de lac de unghii specializate.
 
"Walter", robotul ospatar, este un concept care vine in sprijinul companiilor cu o alternativa pentru inlocuirea unor activitati specifice ospatarilor, astfel incat se reduce timpul de asteptare a clientilor si costurile proprietarilor. O astfel de platforma nu necesita cheltuieli pe termen lung, ocupa putin spatiu si imbunatateste in mod semnificativ calitatea vietii, potrivit echipei care l-a construit.
 
Toate proiectele inscrise in cadrul concursului au fost premiate de firme din domeniul IT. Ziua robotilor inteligenti "UBBotts" se afla la cea de-a saptea editie.

2 martie 2014 16:30
Modifică setările cookies