• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Conexiunea la Internet, reluata in Siria dupa o intrerupere de 24 de ore

Conexiunea la Internet, reluata in Siria dupa o intrerupere de 24 de ore

Legatura la reteaua de Internet intrerupta de marti seara in Siria s-a reluat miercuri in mai multe regiuni, scrie AFP. Legaturile telefonice intre diferite regiuni siriene au fost de asemenea reluate.

Agentia oficiala de presa Sana a evocat marti "o defectiune a cablurilor de fibra optica", asigurand ca eforturile sunt in curs pentru restabilirea legaturilor cat mai repede posibil, relateaza AFP, preluata de Mediafax.
 
Departamentul de Stat american, care a constatat marti aceasta "pana" pe baza informatiilor furnizate de societatile americane care supravegheaza traficul pe Internet, a confirmat repornirea retelei mondiale in Siria.
 
Militantii sirieni care utilizeaza frecvent Internetul pentru a raporta evenimentele care se produc in tara lor, cuprinsa de violente de doi ani, au acuzat autoritatile ca ar fi la originea acestei intreruperi. In decembrie, 2012, autoritatile au intrerupt reteaua de Internet timp de trei zile.
 
Purtatorul de cuvant adjunct al Departamentului de Stat, Patrick Ventrell, nu a vrut sa acuze ferm Damascul pentru pana de marti, insa a subliniat ca "regimul a limitat in trecut in multe feluri accesul poporului sirian la internet si la schimbul de informatii".

9 mai 2013 07:47
Modifică setările cookies