• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Stare de urgenta timp de o luna, in Egipt. Manifestantii vorbesc de 2.200 de morti, intre care si un cameraman de la Sky News

Stare de urgenta timp de o luna, in Egipt. Manifestantii vorbesc de 2.200 de morti, intre care si un cameraman de la Sky News 

UPDATE  Presedintia egipteana a anuntat, miercuri, instaurarea starii de urgenta pentru o luna in aceasta tara, dupa interventia sangeroasa a fortelor de ordine pentru dispersarea manifestantilor islamisti din doua piete din Cairo, relateaza AFP.

Cel putin 124 de manifestanti au fost ucisi doar in piata Rabaa al-Adawiya, potrivit numaratorii efectuate de un jurnalist al AFP aflat la fata locului, iar sustinatorii presedintelui Mohamed Morsi, demis de armata la 3 iulie, si-au multiplicat manifestatiile in toata capitala si in mai multe alte orase mari din tara.
 
Un cameraman al postului britanic de televiziune Sky news, Mick Deane, a fost ucis, miercuri dimineata Cairo, a anuntat televiziunea pe site-ul sau de Internet. Mick Deane lucra pentru Sky de 15 ani, la Washington si Ierusalim.
 
Postul de televiziune a adaugat ca ceilalti membri ai echipei care transmitea de la evenimentele de la Cairo sunt nevatamati.

Politia egipteana a inceput miercuri sa disperseze prin forta mitinguri ale sustinatorilor fostului presedinte islamist destituit Mohamed Morsi, tragand cu grenade lacrimogene in cele doua piete pe care acestia le ocupa la Cairo, a constatat un jurnalist AFP.

"Este inceputul operatiunii de dislocare a manifestantilor", a confirmat pentru AFP un oficial de rang inalt din cadrul fortelor de securitate sub protectia anonimatului. 

Cel putin 124 de sustinatori ai presedintelui islamist demis Mohamed Morsi au fost ucisi, miercuri, a anuntat un jurnalist al AFP, care a numarat cadavrele de la trei morgi improvizate. 

Acest bilant din piata Rabaa al-Adawiya, cartierul general al manifestantilor, nu include eventualii morti din piata Nahda sau din alte zone unde au avut loc confruntari.

Manifestantii vorbesc de peste 2.200 de morti si 10.000 de raniti, cifre imposibil de confirmat din surse independente. 


14 august 2013 19:18
Modifică setările cookies