• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Congresmenii americani denunta programele NSA dezvaluite de Snowden

Congresmenii americani denunta programele NSA dezvaluite de Snowden

Congresmeni americani au denuntat puternic, miercuri, programele de supraveghere create de Agentia de informatii NSA, apreciind ca acestea incalca viata privata a americanilor si amenintand ca nu le vor prelungi, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

De la inceputul dezvaluirilor lui Edward Snowden, atentia publicului si alesilor s-a concentrat mai mult asupra urmaririi fostului consultant al puternicei Agentii insarcinate cu efectuarea de interceptari telefonice si informatice, decat asupra faptelor pe care acesta le denunta.
 
Insa, miercuri, alesi din ambele tabere din cadrul Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentantilor i-au criticat foarte dur pe unii reprezentanti ai serviciilor de informatii si Departamentului Justitiei.
 
In opinia congresmenilor, legea adoptata in 1978 in urma scandalului Watergate era menita sa autorizeze supravegherea comunicatiilor doar atunci cand exista o suspiciune ce vizeaza o persoana susceptibila sa se livreze unor activitati teroriste.
Insa, colectand date ca si cum ar lua tot carul cu fan pentru a gasi acul, NSA merge prea departe, iar Curtea secreta insarcinata cu validarea cadrului programelor NSA nu poate exercita un control efectiv asupra activitatilor de supraveghere ale agentiei.
 
Aceasta Curte, FISC (Foreign Intelligence Surveillance Court), obliga operatori de telefonie sa predea aceste date NSA.

18 iulie 2013 07:44
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies