• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Victor Ponta, reales presedinte al PSD, Liviu Dragnea - presedinte executiv

Victor Ponta, reales presedinte al PSD, Liviu Dragnea - presedinte executiv

UPDATE: Victor Ponta a fost reales, sambata, in functia de presedinte al PSD, in timp ce Liviu Dragnea a fost ales presedinte executiv al partidului, potrivit anuntului oficial al rezultatului votului delegatilor la Congres.

"Imi doresc o echipa unita si performanta", a spus Ponta, dupa anuntarea rezultatelor.
 
Victor Ponta a fost singurul candidat la sefia partidului. De asemenea, Liviu Dragnea a fost singurul candidat pentru functia de presedinte executiv, nou infiintata.

Congresul PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate, prin vot deschis, o serie de modificari la Statutul partidului, cea mai importanta fiind instituirea functiei de presedinte executiv al formatiunii.
 
Prima zi a Congresului PSD a fost una destul de usoara, spre deosebire de ultimele evenimente similare de acest gen cu care social-democratii si-au obisnuit audienta. Reuniunea a fost marcata de discursuri elegante, presarate cu glume iscusit alese si de unanimitati de mult uitate.
 
Vedeta incontestabila a fost Adrian Nastase, a carui revenire a constituit un ax central, avand in vedere ca aparitia acestuia - prima in public de dupa eliberare - era asteptata atat de social-democratii prezenti la Sala Palatulului, cat si de multimea de jurnalisti veniti sa relateze evenimentul.
 
Discursurile candidatilor au fost, de asemenea, unele soft, avand la baza strategii de impacare - cum a fost cel al lui Vanghelie, candidat la un post de vice, sau elogiul comunistilor - cum a fost cel al lui Robert Negoita, candidat la alta functie de vice.
 
Pata de culoare a reuniunii a fost constituita de prestatia scenica a presedintei femeilor PES, Zita Gurmai, care a ingenuncheat pe scena pentru a-i oferi presedintelui de onoare, Ion Iliescu, un buchet de flori, acesta fiind asezat in primul rand al audientei.
 
Momentul-surpriza a fost anuntul intrarii in PSD a jurnalistei Cristina Topescu.
 
Unanimitatile, de mult uitate la astfel de evenimente, au fost reinviate de doua voturi ale delegatilor, care s-au pronuntat pe modificarile la Statut si pe o hotarare de amanare a intrarii in vigoare a unui articol din acelasi document. Unitatea a fost de fapt mesajul pe care social-democratii au vrut sa-l dea prin organizarea acestui congres, pornind de la "alinierea" tuturor fostilor presedinti ai partidului - Oliviu Gherman, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana. Imaginea de unitate a fost completata de discursurile fostilor si actualilor lideri ai partidului.
 
Nici discursul lui Ion Iliescu nu a iesit din "standardele" reuniunii, acesta fiind unul cu referiri mai mult istorice decat legate de prezent. De altfel, prima zi a congresului PSD s-a incheiat chiar inainte de ora programata, fiind o premiera a evenimentelor similare din trecut, cand lucrarile se intindeau pana tarziu in noapte sau chiar spre a doua zi dimineata. Se anunta si o noapte linistita pentru pesedisti, avand in vedere ca alegerile de sambata sunt fara emotii.

20 aprilie 2013 16:33
Modifică setările cookies