• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Consiliul pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in cazul declaratiilor lui Puiu Hasotti despre homosexuali

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in cazul declaratiilor lui Puiu Hasotti despre homosexuali

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat in cazul declaratiilor facute de senatorul Puiu Hasotti privind homosexualii, urmand sa stabileasca daca acesta a savarsit o fapta de discriminare, intr-o viitoare sedinta a Colegiului director, scrie Mediafax.

Presedintele CNCD Csaba Asztalos a precizat ca senatorului Puiu Hasotti ii va fi trimisa o citatie, acesta putandu-se prezenta la audieri sau avand posibilitatea sa trimita un punct de vedere scris la consiliu.
 
Ulterior, Colegiul director va discuta acest caz pentru a stabili daca senatorul se face vinovat de discriminare, caz in care poate primi un avertisment sau poate fi sanctionat cu amenda contraventionala de la 1.000 la 100.000 de lei.
 
Puiu Hasotti a facut o serie de afirmatii despre homosexuali in contextul in care comenta anuntul facut de deputatul Remus Cernea, in 12 aprilie, privind initierea unui proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex.
 
"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", declara Puiu Hasotti pentru stirile ProTV.

24 aprilie 2013 08:47
Modifică setările cookies