• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Copii confidentiale ale filmelor trimise juratilor de la Oscar au fost piratate si au aparut deja pe internet

Copii confidentiale ale filmelor trimise juratilor de la Oscar au fost piratate si au aparut deja pe internet

Copii confidentiale pe suport DVD ale unor filme precum "12 Years A Slave", "Gravity" si "American Hustle", trimise juratilor in vederea evaluarii pentru premiile Oscar si BAFTA, au fost postate pe diferite site-uri de pe care poate fi descarcat ilegal continut, informeaza dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.

Pe site-uri ilegale au fost postate versiuni piratate ale unor filme care au fost trimise membrilor Academy of Motion Picture Arts and Sciences, care decid castigatorii premiilor Oscar, dar si membrilor British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Aproximativ 6.000 de persoane fac parte din fiecare dintre cele doua academii.
 
O copie pirat a filmului "Gravity 3D: Misiune in spatiu" contine avertizarea: "Acest film, oferit spre evaluare, este dat cu imprumut pentru dumneavoastra, membrul juriului". Acelasi mesaj este prezent si pe filmele care au fost trimise membrilor BAFTA, la sfarsitul anului 2013.
 
Versiunile piratate ale comediei dramatice "Teapa in stil american/ American Hustle" includ un mesaj care apare pe ecran, la intervale regulate: "For your consideration only/ Numai in folosul dumneavoastra". Iar pe copia filmului "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" apare avertizarea: "Proprietatea Fox. Nu poate fi copiata, transferata sau vanduta".
 
Cele trei pelicule, cu nominalizari la Oscar si la premiile BAFTA, au fost lansate recent in cinematografele din intreaga lume, dar nu sunt inca disponibile pe DVD.
 
Pe langa aceste filme, pe site-urile ilegale apar si alte productii care candideaza la Oscarurile de anul acesta, inclusiv "Lupul de pe Wall Street" - insotit de avertizarea "For Awards Consideration/ vizionare pentru membrii juriului" -, "Saving Mr Banks: In cautarea povestii" si "Hobitul: Dezolarea lui Smaug".
 
Studiorile de productie au avertizat membrii juriului ca orice distribuire neautorizata a filmelor ar putea atrage dupa sine "pedepse civile si penale" si chiar au dat sfaturi despre modalitatea de a distruge DVD-urile dupa vizionare.
 
Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles, iar premiile BAFTA vor fi acordate pe 16 februarie, la Royal Opera House din Londra.

19 ianuarie 2014 16:13
comentarii (0)

Comentarii (0)