• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord a lansat o racheta

Coreea de Nord a lansat o racheta

Coreea de Nord a lansat miercuri o racheta pentru a pune pe orbita un satelit civil de observare terestra, potrivit regimului comunist, dar care constituie un nou test de racheta balistica, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii, citat de AFP.

Potrivit unei surse guvernamentale sud-coreene, citata de agentia Yonhap, racheta a fost lansata de la poligonul Sohae, la ora 09.51 (02.51, ora Romanie).
 
Guvernul japonez a anuntat ca o racheta nord-coreeana a trecut pe deasupra insulei nipone Okinawa la 12 minute dupa ce a fost lansata de Coreea de Nord, iar Tokyo nu a incercat sa o doboare.

"O racheta pe care Coreea de Nord o numeste satelit a fost lansata la ora 09.49 si a trecut pe deasupra Okinawa la 10.01. Nu am lansat niciun interceptor", a explicat biroul premierului.
 
Ulterior, Coreea de Nord a confirmat, prin intermediul agentiei de presa oficiale nord-coreene KCNA,ca a lansat cu succes o racheta ce a pus pe orbita un satelit civil.
 
Aceleasi fraze au fost citite la televiziune de o prezentatoare imbracata in costum traditional coreean. Acest tip de programe este rar si rezervat unor ocazii exceptionale cum ar fi anuntul privind moartea liderului nord-coreean Kim Jong-il in decembrie 2011.

12 decembrie 2012 07:09
Modifică setările cookies