• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord a rechemat în țară câţiva ambasadori-cheie, printre care pe cel în China, pe cel în Rusia şi pe cel de la ONU

Coreea de Nord a rechemat în țară câţiva ambasadori-cheie, printre care pe cel în China, pe cel în Rusia şi pe cel de la ONU

Coreea de Nord a rechemat câţiva ambassadori-cheie în ţară, printre care pe cel în China, pe cel în Rusia şi pe ce la ONU, pentru o reuniune în capitala ţării, relatează Daily Mail, preluat de News.ro.

Coreea de Nord a rechemat câţiva ambassadori-cheie în ţară, printre care pe cel în China, pe cel în Rusia şi pe ce la ONU, pentru o reuniune în capitala ţării, relatează Daily Mail.
 
“Coreea de Nord pare să găzduiască ceea ce pare a fi o reuniune a şefilor misiunilor diplomatice străine, după ce şi-a rechemat ambasadorii în ţările importante înapoi la Phenian”, a declarat un oficial pentru agenţia sud-coreeană Yonhap.
 
Nu se ştie câţi ambasadori sunt implicaţi iau parte la reuniune.
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Unificării de la Seul, Baik Tae-hyun, a declarat într-o conferinţă de presă că întâlnirea ar putea face parte dintr-o serie de întâlniri regulate ale ambasadorilor.
 
“Coreea de Nord a organizat cea de-a 43-a întâlnire a ambasadorilor în iulie 2015, iar (reuniunea din prezent – n.r.) pare să îi urmeze aceleia”, a explicat purtătorul de cuvânt.
 
Există, însă, şi zvonuri că întâlnirea actuală ar putea avea legătură cu pregătirile ţării pentru noi provocări militare, precum teste nucleare sau balistice.
 
Preşedintele SUA Donald Trump a declarat vineri că liderul nord-coreean Kim Jong-un "va regreta sincer" orice acţiuni ostile împotriva teritoriului SUA sau împotriva aliaţilor SUA, avertismentul fiind lansat la câteva ore după ce, într-o postare pe Twitter, afirma că armele americane sunt deja ”încărcate şi armate” pentru a combate orice ameninţare reprezentată de Coreea de Nord.
 
Însă directorul CIA, Mike Pompeo, a dat asigurări că o înfruntare armată între SUA şi Coreea de Nord nu este “iminentă”.

14 august 2017 10:39
Modifică setările cookies