• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord propune negocieri la nivel inalt cu Statele Unite

Coreea de Nord propune negocieri la nivel inalt cu Statele Unite  

Coreea de Nord a propus duminica negocieri la nivel inalt cu Statele Unite, centrate pe programe contestate privind armele nucleare si calmarea tensiunilor in peninsula, la cateva zile dupa anularea brusca a unei reuniuni intre oficiali ministeriali de la Phenian si Seul, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"Propunem negocieri la nivel inalt intre Nord si Statele Unite pentru asigurarea pacii si calmarea tensiunilor in Peninsula Coreeana", a declarat Comisia pentru aparare nationala intr-un comunicat difuzat de agentia de presa nord-coreeana KCNA.
 
Nordul vrea sa aiba "discutii serioase cu privire la o serie de subiecte, inclusiv scopul Statelor Unite de a ajunge la o lume fara arsenal nuclear", afirma comunicatul, presand Washingtonul sa fixeze ora si locul intrevederilor.
 
Washingtonul a semnalat, vineri, ca standardul pentru o reluare a negocierilor cu Coreea de Nord a fost ridicat de tensiunile recente si a cerut din nou Phenianului "actiuni concrete" pentru calmarea ingrijorarilor privind armamentul sau nuclear.
 
Analistii considera putin probabil ca Washingtonul sa accepte aceasta oferta a Phenianului, daca acesta din urma nu adopta o actiune concreta in vederea denuclearizarii, conditie sine qua non impusa Statelor Unite pentru a incepe un dialog cu Nordul.

16 iunie 2013 11:17
Modifică setările cookies