• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Corlatean: Romania conteaza pe sprijinul Italiei in vederea aderarii la Schengen

Corlatean: Romania conteaza pe sprijinul Italiei in vederea aderarii la Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, i-a transmis omologului italian, Federica Mogherini, ca Romania conteaza pe mai departe pe sprijinul Italiei in vederea aderarii la Schengen, inclusiv in contextul viitoarei Presedintii italiene a Consiliului UE, in a doua jumatate a anului 2014.

Intrevederea dintre cei doi ministri de externe a avut loc, vineri, la Roma, in contextul participarii lui Titus Corlatean, la vizita pe care premierul Victor Ponta a efectuat-o in Italia.
 
Cu acest prilej, Corlatean si Mogherini au abordat teme de interes comun din perspectiva Parteneriatului Strategic Consolidat intre Romania si Italia, cu accent pe cooperarea politica si in domeniul economic. In acest context, a fost subliniata contributia semnificativa pe care comunitatea romaneasca o aduce la dezvoltarea economica a Italiei.
 
Potrivit MAE, cei doi au discutat prioritatile pentru perioada Presedintiei Consiliului UE pe care Italia o va exercita incepand cu 1 iulie 2014. Din aceasta perspectiva, a fost reconfirmat sprijinul Italiei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, ministrul Titus Corlatean aratand ca Romania conteaza pe mai departe pe acest sprijin, inclusiv in contextul viitoarei Presedintii italiene a Consiliului UE.
 
De asemenea, Titus Corlatean si Federica Mogherini au abordat evolutiile din Vecinatatea Sudica si Estica a Uniunii Europene, cu accent pe situatia actuala din Ucraina.

1 martie 2014 12:25
Modifică setările cookies