• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Creatorul de moda Marc Jacobs paraseste casa Vuitton

Creatorul de moda Marc Jacobs paraseste casa Vuitton

Creatorul de moda american Marc Jacobs a parasit casa Louis Vuitton, a anuntat patronul grupului LVMH, Bernard Arnault, pentru cotidianul Women's Wear Daily (WWD), informeaza AFP.

Marc Jacobs, care isi prezinta miercuri cea mai recenta colectie la Paris, s-a aflat timp de 16 ani la conducerea casei Louis Vuitton, o marca extrem de profitabila care contribuie din plin la succesul financiar al grupului LVMH, lider mondial pe piata produselor de lux.
 
Informatia a fost confirmata pentru WWD de Marc Jacobs si de asociatul sau, Robert Duffy.
 
Marc Jacobs a luat decizia de a parasi casa Vuitton pentru a se ocupa de propriile afaceri si pentru a pregati lansarea la bursa a propriei marci. Casa sa de moda este detinuta, partial, de LVMH, Robert Duffy si el insusi.
 
Succesorul lui Marc Jacobs la conducerea casei Vuitton nu a fost deocamdata desemnat. Potrivit zvonurilor din industria modei, cele mai mari sanse le are designerul Nicolas Ghesquière, care a plecat de la casa Balenciaga (detinuta de grupul Kering) in noiembrie 2012, dupa o colaborare care a durat 15 ani.
 
Contractul lui Marc Jacobs, care a inceput sa lucreze pentru casa Vuitton in 1997, urma sa expire peste cateva saptamani. Ultimul sau contract cu casa Vuitton a fost reinnoit in 2012 doar pentru o perioada de un an.

2 octombrie 2013 13:14
Modifică setările cookies