• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Crin Antonescu nu va candida la Presedintia Romaniei

Crin Antonescu nu va candida la Presedintia Romaniei

Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anuntat sambata ca nu va candida la Presedintia Romaniei si ca pune capat si interimatului pe care il are la conducerea acestei formatiuni politice.

"Vreau sa anunt o decizie legata de candidatura la presedintia Romaniei: stiu, sau cel putin consider, ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru ca am forta, personalitatea, conturul, experienta politica necesara, ideile, vizunea si capacitatea de a lupta pentru ca la toamna PSD sa nu puna mana pe presedintia Romaniei", a precizat Antonescu. 

El a aratat ca stie, in acelasi timp, foarte bine clasa politica romaneasca, cunoaste dreapta romaneasca si pe toti cei care revendica aceasta titulatura, cunoaste presa romaneasca si modul in care se produc si se desfac pe piata opinii si curente de opinie. 

El a aratat ca nu va candida la alegerile prezidentiale pentru a favoriza desemnarea urgenta a unui candidat care sa fie mai usor acceptat de fortele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta. 

"Constient ca este intru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa faca pasi cat mai concreti inainte, ca este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite sa fie desemnat, anunt intentia de a nu candida la Presedintia Romaniei si de a favoriza in acest fel desemnarea grabnica, rapida, pana la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu pana la 15 iulie a unui candidat care sa fie acceptat mai usor de tot ceea ce inseamna forta politica de drepta sau cel putin cu aceasta pretentie, de tot ceea ce insemana presa de dreapta sau cel putin cu aceasta pretentie, de toti cei care vor sa faca din Romania o tara pentru poetoni si nu pentru baroni", a spus Antonescu.


31 mai 2014 13:49
Modifică setările cookies