• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cuba confirma epidemia de holera din Havana

Cuba confirma epidemia de holera din Havana 

Ministerul cubanez al sanatatii a confirmat o epidemie de holera la Havana. 51 de persoane au fost infectate. Este cea mai importanta incidenta a bolii in ultimele trei decenii, relateaza BBC News Online.

Lucratori in domeniul sanatatii au detectat o intensificare a unor cazuri de "diaree acuta" in unele districte, diagnosticate drept cazuri de holera, se arata intr-un comunicat oficial.

Sursa a fost identificata ca fiind un vanzator de mancare, care a contractat boala in timpul unei epidemii anterioare, in estul Cubei. Medici au mers din casa in casa, in anumite zone din Havana, pentru a cauta cazuri noi.  Confirmarea oficiala intervine dupa mai multe zile de speculatii privind un val de imbolnaviri in capitala.

Locuitorii sunt indemnati sa acorde atentie igienei si pregatirii hranei. Holera este propagata prin intermediul apei sau hranei contaminate. Ea provoaca o dezhidratare puternica si poate fi letala. Pana in iulie, Cuba nu s-a confruntat cu ncio epidemie semnificativa de holera, de dinainte de revolutia din 1959.


16 ianuarie 2013 15:35
Modifică setările cookies