• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cuba interzice stilul muzical reggaeton, pe care il considera vulgar

Cuba interzice stilul muzical reggaeton, pe care il considera vulgar

Cuba a decis - in urma unei campanii publice, desfasurate sub sloganul "Opriti vulgaritatea!" - sa interzica stilul muzical reggaeton in spatiul public, informeaza lemonde.fr, preluat de Mediafax.

In ciuda popularitatii in crestere a acestui stil muzical, ce consta intr-un amestec de hip-hop, reggae si alte stiluri ritmate, reggaeton a fost acuzat ca perverteste mostenirea muzicala a insulei, promovand in acelasi timp o imagine sexuala degradanta a femeii.
 
Potrivit cotidianului britanic The Guardian, Institutul Cubanez pentru Muzica a pus in practica o serie de masuri pentru a inabusi un stil muzical considerat vulgar de catre autoritati.
 
Muzicienii care canta reggaeton sunt amenintati cu stergerea de pe listele oficiale, iar acest fapt i-ar impiedica sa lucreze. Posturile de radio si cele de televiziune sunt si ele incurajate sa opreasca difuzarea acestor cantece.
 
Pe o insula unde muzica si dansul fac parte din cotidian - si unde tinerii abandoneaza salsa traditionala in favoarea stilului reggaeton -, aceasta decizie risca sa starneasca furia populatiei.
 
Reggaeton este un gen muzical care a aparut la inceputul anilor 1990. Cantat in limba spaniola, raggaeton deriva din reggae, hip-hop si ritmuri specifice muzicii din America Centrala si din Caraibe. Foarte apreciat in America Latina (Panama), in Caraibe (Puerto Rico), acest stil muzical are succes insa si in Europa, mai ales in Spania, Italia si Portugalia.

9 decembrie 2012 16:49
Modifică setările cookies