• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cum recunoastem un seism care ar putea sa fie devastator si cand ne vom confrunta cu un cutremur de proportii in Romania

Cum recunoastem un seism care ar putea sa fie devastator si cand ne vom confrunta cu un cutremur de proportii in Romania  

Pentru ca in ultima vreme Romania  a fost zguduita destul de des de cutremure cu intensitate redusa, ce-i drept, specialistii ne invata cum recunoastem un seism care ar putea sa fie devastator.

 

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al INFP: "In momentul cand cineva este in casa si simte miscare pe verticala, trebuie sa stie, inseamna ca e un cutremur important, inseamna ca dupa 20 si ceva 30 de secunde urmeaza miscarea pe orizontala. La un cutremur mic, nu o sa simtiti miscarea pe verticala"

Specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului sustin ca nici in 2015 si nici in anii urmatori nu ne vom confrunta cu un cutremur de proportii.

Gheorghe Marmureanu si Mircea Radulian, experti in miscarile seismice ale zonei Vrancea, au discutat duminica, la emisiunea Dupa 20 de ani, cu Cristian Leonte, despre ce inseamna un cutremur de mare magnitudine in Romania.


8 martie 2015 12:28
Modifică setările cookies