• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cumintenia Pamantului de Brancusi, intr-o expozitie la Bucuresti, la solicitarea Tate Modern

"Cumintenia Pamantului" de Brancusi, intr-o expozitie la Bucuresti, la solicitarea Tate Modern 

Sculptura "Cumintenia Pamantului" de Constantin Brancusi va fi prezentata intr-o expozitie privata dedicata marilor artisti romani ai avangardei inceputului de secol, luni, la Artmark. Evenimentul este realizat la solicitarea Tate Modern, cel mai vizitat muzeu de arta moderna din lume in 2013.

Membri ai comitetului unuia dintre cele mai importante muzee de arta din lume, Tate Modern din Marea Britanie, alaturi de mari colectionari internationali de arta, atrasi de potentialul artei romanesti, sosesc la inceputul lunii septembrie in Romania, transmite Mediafax.

"Cumintenia Pamantului", probabil cea mai importanta sculptura a maestrului Brancusi, aflata inca pe teritoriul romanesc, face parte in prezent dintr-o colectie privata (urmand retrocedarii acesteia de Muzeul National in 2012). 

"Cumintenia Pamantului" este o opera cu un trecut incarcat, cu o simbolistica puternica, reflectand in profunzime originalitatea creatiei artistului roman, cunoscuta pe plan mondial si ravnita de toate marile muzee ale lumii.


5 septembrie 2014 17:54
Modifică setările cookies