• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea de 5,4 in China. Cel putin 10 raniti

Cutremur cu magnitudinea de 5,4 in China. Cel putin 10 raniti

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a avut loc sambata in sud-vestul Chinei, potrivit Institutului american de geofizica USGS, si s-a soldat cu ranirea a cel putin zece persoane, dintre care doua au fost ranite grav, au anuntat autoritatile chineze, relateaza AFP.

Cateva case s-au surpat, iar unele axe rutiere au fost blocate de roci surpate in regiunea Yongshan, in provincia Yunnan, au precizat oficiali locali pe un site si un cont de microblogging oficiale.
 
Seismul a avut loc la ora locala 6.40 (1.40, ora Romaniei) in aceasta regiune in care se afla un important baraj hidroenergetic, Xiluodu, unul dintre cele mai inalte din lume. Insa barajul a continuat sa functioneze normal dupa cutremur, a declarat Li Fei, un purtator de cuvant al serviciilor provinciale de sesimologie, citat de agentia de presa China Noua.
 
Magnitudinea seismului a fost evaluata la 5,3 de catre Agentia chineza de seismologie.
 
Sichuan - una dintre provinciile cele mai intens populate din China, cu aproximativ 80 de milioane de locuitori - a fost indoliata in mai 2008 de un cutremur devastator, soldat cu 87.000 de morti si disparuti.

5 aprilie 2014 10:20
Modifică setările cookies