• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea de 5,8 in China, soldat cu 4 morti si pagube importante

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 in China, soldat cu 4 morti si pagube importante

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 a avut loc sambata intr-o regiune izolata in sud-vestul Chinei, in apropiere de situl turistic Shangri-La, provocand moartea a cel putin patru persoane si pagube importante, potrivit presei oficiale, relateaza AFP.

Cutremurul s-a produs la ora 00.04 GMT (3.04, ora Romaniei), la o adancime de zece kilometri, la Benzilan, la frontiera provinciilor Sichuan si Yunnan, a anuntat Institutul geofizic american USGS, preluat de Mediafax.
 
O persoana a murit, iar alte trei au fost grav ranite, dupa ce roci s-au prabusit peste un autocar cu turisti, in urma unei alunecari de teren, numarul victimelor crescand astfel la patru morti si zece raniti, a anuntat agentia China Noua.
 
Cel putin 600 de case au fost distruse, iar alte peste 55.000 au fost avariate. Peste 9.000 de locuitori este necesar sa fie cazati in alta parte, a adaugat agentia.
 
Doua cutremure, foarte apropiate, s-au soldat cu 95 de morti in provincia Gansu (nord-vest), in iulie. Un cutremur cu magnitudinea 6,6 a afectat deja Sichuanul anterior, anul acesta, provocand moartea a aproape 200 de persoane. In urma cu cinci ani, un cutremur violent care a avut loc in aceeasi provincie a ucis peste 90.000 de persoane.

31 august 2013 17:14
Modifică setările cookies