• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea de 7,3 in Japonia, urmat de tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 7,3 in Japonia, urmat de tsunami

Valuri tsunami de aproximativ un metru au atins tarmul de est al Japoniei dupa seismul de 7,3 grade pe scara Richter, inregistrat in cursul noptii de vineri spre sambata, potrivit Agentiei Meteorologice Japoneze.

Valurile generate de cutremur probabil nu vor provoca daune majore.
 
Un seism cu magnitudinea revizuita la 7,1 (magnitudinea initiala de 7,3) s-a produs, in cursul noptii de vineri spre sambata, in largul coastelor de est ale Japoniei, anunta Institutul american de geofizica (USGS). Cutremurul a avut loc sambata la ora 3.10 (vineri, 20.10, ora Romaniei), la adancimea de 10 kilometri, in Oceanul Pacific, in largul provinciei nipone Honshu (est).
 
Seismul s-a produs la 325 de kilometri est-sud-est de orasul Ishinomaki, la 326 de kilometri est de orasul Namie, la 331 de kilometri sud-est de Ofunato si la 475 de kilometri est-nord-est de Tokyo. Centrul de alerte pentru tsunami din Pacific a emis o notificare privind riscul unui tsunami local. Agentia Meteorologica Japoneza a comunicat ca un tsunami de mici dimensiuni - cel mult un metru - ar putea atinge provinciile Fukushima, Miyagi, Ibaraki si Kujukuri.
 
Personalul centralei nucleare de la Fukushima - afectata grav de cutremurul si tsunamiul din martie 2011 - a fost evacuat.
Deocamdata nu exista sesizari privind victime sau daune materiale importante dupa seismul care, potrivit specialistilor niponi, a avut 6,8 grade.

26 octombrie 2013 10:25
Modifică setările cookies