• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Doua seisme, de 4,2 si 3,9, s-au produs sambata in zona Vrancea. INFP: Aceste cutremure de mica intensitate sunt normale

Doua seisme, de 4,2 si 3,9, s-au produs sambata in zona Vrancea. INFP: “Aceste cutremure de mica intensitate sunt normale”

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs sambata dimineata, la ora 5.39, in zona Vrancea, la adancimea de 70 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (39 de kilometri), Covasna (41 de kilometri), Marasesti (42 de kilometri), Targu Secuiesc (49 de kilometri) si Adjud (51 de kilometri).
 
Directorul stiintific al Institutului pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, a declarat ca aceste cutremure de mica intensitate sunt normale.
 
Potrivit INFP, un al doilea seism cu o magnitudine de 3,9 s-a produs sambata, la ora 12.08, in judetul Buzau, la o adancime 138km.
 
In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte 13 cutremure cu magnitudini intre 3 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.
 
In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.
 
Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

3 ianuarie 2015 12:52
Modifică setările cookies