• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bilantul cutremurului din Pakistan a ajuns la 173 de morti. Seismul de 7,7 a dus la aparitia unor insule

Bilantul cutremurului din Pakistan a ajuns la 173 de morti. Seismul de 7,7 a dus la aparitia unor insule

UPDATE: Cutremurul puternic care a afectat, marti, o regiune saraca si izolata in Pakistan, in care incercau sa ajunga miercuri echipe de interventie, s-a soldat cu cel putin 173 de morti si sute de raniti, potrivit unui nou bilant provizoriu, potrivit AFP. Totodata, o noua insula a aparut in Marea Arabiei, in urma seismului de ieri.

Cutremurul cu magnitudinea 7,7, care a avut loc in apropiere de orasul Awaran, in provincia Balucistan (sud-vest), a distrus numeroase case si a fost resimtit pana in India si Iranul vecine.
 
Directorul Agentiei pentru gestionarea situatiilor de urgenta din provincie Abdul Latif Kakar a declarat pentru AFP ca bilantul a crescut in cursul noptii de marti spre miercuri de la 46 la 173 de morti. Peste 300 de persoane au fost ranite.
 
Un oficial de rang inalt din provincie, Abdul Rasheed Baluch, a confirmat numarul victimelor, afirmand ca se asteapta la cresterea bilantului, dupa sosirea salvatorilor in zona sinistrata.
 
Balucistanul este provincia cea mai mare, cea mai putin populata si cea mai saraca din Pakistan, dar bogata in resurse ca hidrocarburi si minereuri. Provincia este adesea devastata de violente impotriva minoritatii musulmane siite, atacuri ale talibanilor si lupte intre rebeli secesionisti din cadrul Armatei de eliberare a Balucistanului si forte guvernamentale.
 
Mici insule dupa seism

O noua insula a aparut in Marea Arabiei, in urma cutremurului cu magnitudinea 7,7 produs marti in sud-vestul Pakistanului, au anuntat autoritatile provinciei Balucistan, citate de postul de televiziune pakistanez Geo News. Insula are o inaltime cuprinsa intre 6 si 12 metri si o lungime de aproximativ 30 de metri. Aceasta se afla la o distanta de 90 de metri de portul pakistanez Gwadar.

25 septembrie 2013 07:50
comentarii (1)

Comentarii (1)