• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur in Elvetia, provocat de un proiect geotermal

Cutremur in Elvetia, provocat de un proiect geotermal

Teste efectuate recent in cadrul forarilor la un proiect geotermal in estul Elvetiei probabil au provocat sambata, in regiune, un cutremur cu magnitudinea 3,6, au anuntat autoritatile, preluate de AFP.

"Nu sunt excluse alte cutremure in zilele urmatoare", a anuntat intr-un comunicat Serviciul sesismologic elvetian din cadrul Scolii Politehnice Federale din Zurich (EPFZ).
 
Sambata, la ora locala 5.30 (6.30, ora Romaniei), experti au inregistrat un cutremur cu magnitudinea de 3,6, la o adancime de patru kilometri, in zona orasului St-Gall.

"Cutremurul este probabil legat in mod direct de teste si activitati de stimulare efectuate in cadrul forarii la un proiect geotermal la St-Gall, unde s-au inregistrat deja mai multe seisme de mica intensitate in ultimele zile", a anuntat serviciul seismologic elvetian. "Cutremurul a fost resimtit in regiune", afirma unii experti.
 
Producerea unor pagube usoare la cladiri nu este exclusa in cazul unei asemenea magnitudini, la o asemenea adancime, subliniaza ei. De semenea, Serviciul seismologic elvetian a inregistrat alt cutremur, in cantonul Appenzell Ausserrhoden, in apropiere de Herisau. Seismul, cu magnitudinea de 3,8, a avut loc tot sambata si tot la ora locala 5.30 (6.30, ora Romaniei).

20 iulie 2013 11:43
Modifică setările cookies