• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremure cu o magnitudine maxima de 5,5 in China

Cutremure cu o magnitudine maxima de 5,5 in China

Mai multe cutremure au avut loc sambata in nord-estul Chinei, potrivit Institutului american de geofizica USGS, cu o magnitudine maxima de 5,5, provocand pagube grave unor locuinte, relateaza AFP.

Cel mai puternic dintre cutremure s-a produs sambata la ora locala 6.04 (0.04, ora Romaniei), la o adancime de 12,5 kilometri, potrivit USGS. Epicentrul s-a aflat la 34 de kilometri nord de localitatea Changling, in provincia Jilin.
 
Seismul a fost urmat, o jumatate de ora mai tarziu, in aceeasi zona, de un cutremur cu magnitudinea de 4,9, la sud de orasul Qian'an. Un cutremur cu o magnitudine comparabila se inregistrase deja in zona vineri dupa-amiaza.
 
Imagini difuzate sambata de televiziunea de stat aratau case avariate grav, unele acoperisuri sau ziduri surpindu-se. Anumite sate au ramas fara electricitate, potrivit agentiei China Noua, care nu a anuntat morti sau raniti.
 
Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs in aprilie in provincia Sichuan (sud-vest), provocand moartea a aproximativ 200 de persoane, dupa cinci ani de la un cutremur puternic, soldat cu aproape 90.000 de morti, in aceeasi regiune.

23 noiembrie 2013 10:55
Modifică setările cookies