• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cuvantul anului 2012

Cuvantul anului 2012

"Bluster" ("zgomot", "zarva", "mugete ale furtunii") este, potrivit site-ului Dictionary.com, cuvantul anului 2012, in limba engleza, informeaza Huffingtonpost.com.

Site-ul dictionary.com defineste acest cuvant astfel: 1. mugete ale furtunii, urlete tumultuoase produse de vant; 2. zgomot, galagie, vociferare, a vorbi cu voce tare, amenintari lipsite de fond si proteste. 

"Ne-a placut sensul lui dublu, despre vreme si comunicare", a declarat Jay Schwartz, directorul departamentului Content ("Continut") al site-ului Dictionary.com, care isi are sediul general in Oakland, California. 

Dictionary.com este online inca din 1995 si, potrivit proprietarilor sai, este cel mai mare dictionar gratuit de pe internet din lume.

Site-ul apartine InterActiveCorp, grupul care detine branduri celebre precum Ask.com, Match.com, Collegehumor.com si OKCupid.com si este compania-mama pentru publicatia The Daily Beast. 

Cuvantul castigator "bluster" a fost ales in urma consultarilor cu mai multi lexicografi si in functie de cautarile utilizatorilor realizate pe site-ul Dictionary.com pe parcursul intregului an.


20 noiembrie 2012 13:24
Modifică setările cookies