• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Darius Valcov, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Darius Valcov, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Dosarul a fost inregistrat miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie si va intra in dezbateri in camera preliminara.
 
Alaturi de Darius Valcov au fost deferiti justitiei Lucian Petrut Susala (fost sofer al lui Darius Valcov), Minel Prina - primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte si Constantin Tomescu.
 
Potrivit site-ului ICCJ, infractiunile retinute de procurori in acest dosar sunt traficul de influenta, falsul in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani, evaziune fiscala.
 
Darius Valcov se afla in arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influenta pentru ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.
 
Conform comunicatelor difuzate anterior de DNA, in cursul anului 2009, Theodor Berna l-a contactat pe Darius Valcov, primar la acea vreme al municipiului Slatina, caruia i-a propus ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

21 mai 2015 10:00
Modifică setările cookies