• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
David Cameron solicita trimiterea urgenta de observatori UE la frontiera dintre Spania si Gibraltar

David Cameron solicita trimiterea urgenta de observatori UE la frontiera dintre Spania si Gibraltar

Premierul Marii Britanii, David Cameron, i-a cerut presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sa trimita de urgenta o echipa de observatori UE la frontiera dintre Gibraltar si Spania, anunta guvernul britanic.

"Controalele frontaliere suplimentare introduse de Spania sunt motivate politic, disproportionate si contrare dreptului la libera circulatie in Uniunea Europeana", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului britanic, citat de AFP, transmite Mediafax.

UE anuntase ca va trimite observatori in octombrie, dar premierul britanic asteapta o interventie mai rapida. 

Tensiunile diplomatice dintre Londra si Madrid s-au amplificat la sfarsitul lunii iulie, din cauza unor dispute privind drepturile de pescuit.

Autoritatile britanice din Gibraltar au instalat un recif artificial in Golful Algeciras, pentru a bloca incursiunile pescarilor spanioli. In replica, politia spaniola a intensificat controalele la frontiera dintre Gibraltar si Spania.

Premierul britanic, David Cameron, l-a sunat pe omologul sau spaniol, Mariano Rajoy, avertizand ca exista "riscul real" al deteriorarii relatiilor bilaterale.

 


17 august 2013 10:55
Modifică setările cookies