• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bashar al-Assad: De succesul luptei declansate de Rusia contra teroristilor depinde soarta Orientului Mijlociu

Bashar al-Assad: De succesul luptei declansate de Rusia contra "teroristilor" depinde soarta Orientului Mijlociu

De succesul luptei declansate de Rusia contra "teroristilor" depinde soarta Orientului Mijlociu. Declaratia ii apartine presedintelui sirian, care a facut primele comentarii de la lansarea atacurilor ruse, saptamana trecuta. Pe de alta parte, Moscova a anuntat ca isi intensifica raidurile aeriene care au vizat, potrivit responsabililor occidentali, si grupari rebele ce lupta contra regimului Assad.
 

Intr-un interviu acordat unei televziuni iraniene, Bashar al-Assad a respins vehement apelurile occidentalior de a pleca de la putere: "Niciun oficial occidental nu are dreptul sa decida care este viitorul Siriei sau soarta acestui regim, cine conduce, sau alte lucruri de acest fel."

Atacurile coalitiei occidentale, ce vizeaza gruparea ISIS, nu vor face decat sa accentueze instabilitatea in regiune, spune liderul de la Damasc: "Ceea ce e sigur este faptul ca oficialii occidentali se simt pierduti, nu au o viziune clara a situatiei si nu isi pot pune in aplicare planul, si anume, sa distruga infrastructura siriana si sa duca la varsare de sange, pentru a creste miza acestui conflict".

Ministerul rus al apararii a anuntat duminica faptul ca ca avioanele ruse de lupta au bombardate 10 poziti ale ISIS din Siria. Este vorba vorba de un centru de comanda, o tabara de pregatire si un atelier unde erau confectionate dispozitive explozive . 

Potrivit activistilor sirieni, atacurile au vizat si alte grupari rebele. Este motivul pentru care Rusia a fost criticata  de Londra si Ankara.

Recep Tayp Erdogan, presedintele Turciei: "Aceasta situatia va duce in timp la izolarea Rusiei. Din punctul nostru de vedere, actiunile Rusiei sunt ingrijoratoare si perturbatoare."

Duminica, prin stramtoare Dardanele a trecut nava rusa Cesar Kunikov, parte din flota de la Marea Neagra. Aceasta s-a alaturat altor vase de razboi, care urmaeaza sa participe la exercitii militare in estul Mediteranei. Comentatorii au remarcat ca printre acestea se afla si puternicul crucisatorul Moskva, care alaturi de sisteme antaeriene sofisticate trimise deja de rusi pe teritoriul sirian, creaza o umbrela de protectie pentru regimul Assad si, potrivit analistilor, anuleaza planurile occidentalilor de a impune interdictia de zbor deasupra Siriei.


5 octombrie 2015 10:31
Modifică setările cookies