• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vasile Blaga a castigat sefia PDL din primul tur

Vasile Blaga a castigat sefia PDL din primul tur

UPDATE: Vasile Blaga are peste 50% din voturile exprimate de delegatii la Conventia Nationala, astfel ca va castiga din primul tur competitia pentru sefia PDL.

Conform unor surse din randul democrat-liberalilor care au participat la numararea voturilor, pana acum, Vasile Blaga are 2.350 de voturi, Elena Udrea - 2003 voturi, iar Monica Macovei - 154, in conditiile in care la Conventie au participat 4.600 de delegati.
 
Sustinatorii lui Blaga au izbucnit in urale in sala in momentul in care au auzit de la colegi aceste rezultate.
 
Democrat-liberalii s-au reunit, sambata, la Conventia Nationala Extraordinara a PDL, la Romexpo, pentru a-si alege presedintele.
 
Actualul presedinte, Vasile Blaga, a candidat cu motiunea "Romania dreapta. Politica dincolo de lozinci", motiunea Elenei Udrea se intituleaza "Noul Partid Democrat Liberal. O noua Romanie", iar cea a Monicai Macovei se numeste "Reformistii", scrie Mediafax.
 
La Conventie a fost invitat special si seful statului, care si-a facut publice, in mai multe randuri, opiniile despre situatia din formatiune precum si criticile la adresa lui Vasile Blaga.
 
Traian Basescu s-a declarat in favoarea candidaturii Elenei Udrea si a spus despre pe actualul presedinte al partidului ca nu mai are potential de crestere. "Eu tin la Blaga foarte mult, dar ii spun stop, pentru ca ingropi PDL, si nu as vrea sa il ingropi. Vasile nu mai are potential de crestere", a fost cea mai recenta declaratie a sa referitoare la Vasile Blaga.
 
Noul presedinte al PDL a fost ales de 5.000 de delegati ai partidului, mai multi decat au fost vreodata la un congres al formatiunii, a apreciat Blaga. Ceilalti candidati, Elena Udrea si Monica Macovei, au dorit, in schimb, o Conventie cu 10.000 de delegati, spunand ca astfel s-ar impiedica fraudarea, insa nu au avut castig de cauza.

23 martie 2013 18:28
Modifică setările cookies