• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Diane Disney Miller, fiica lui Walt Disney, a murit la 79 de ani

Diane Disney Miller, fiica lui Walt Disney, a murit la 79 de ani

Diane Disney Miller, filantroapa si fiica a renumitului pionier al animatiei americane Walt Disney, a murit marti, in California, la varsta de 79 de ani, informeaza Reuters.

Diane Disney Miller a murit in orasul Napa din nordul Californiei in urma ranilor suferite dupa ce a cazut in resedinta sa, au precizat reprezentantii Walt Disney Family Museum din San Francisco.
 
Bob Iger, director executiv al companiei Disney, a spus ca intregul grup american, infiintat de fratii Walt si Roy Disney in 1923, este "profund intristat de aceasta pierdere".
 
Diane Disney s-a nascut in 1933 si s-a casatorit cu jucatorul profesionist de fotbal american Ron Miller in 1954. Ron Miller a devenit presedintele companiei in 1978 si director executiv al acesteia in 1982. Ron Miller a fost concediat in 1984, netezind calea pentru ascensiunea unei noi echipe de directori executivi, alcatuita din Michael Eisner, Jeffrey Katzenberg si Frank Wells, care au contribuit la transformarea radicala a parcurilor tematice Disneyland si a companiei de animatie Disney intr-un veritabil factor de putere la Hollywood, producand filme si seriale de succes, dar si parcuri de distractii in Orlando (statul Florida) si la Paris.
 
Diane si Ron au cumparat o plantatie cu vita-de-vie in Napa Valley in 1976 si au lansat apoi pe piata un sortiment de vinuri, Silverado Vineyards.
 
Diane Disney a avut, totodata, un rol hotarator in realizarea proiectului Walt Disney Concert Hall, o celebra sala de concerte, construita pe baza planurilor intocmite de arhitectul Frank Gehry, in centrul orasului Los Angeles.
 
Diane Disney si Ron Miller au avut impreuna sapte copii.

20 noiembrie 2013 13:23
comentarii (1)

Comentarii (1)