• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Directoarea Scolii 115, demisa dupa neconcordante intre notele puse la Evaluarea Nationala si cele afisate

Directoarea Scolii 115, demisa dupa neconcordante intre notele puse la Evaluarea Nationala si cele afisate

Directoarea Scolii Gimnaziale nr. 115 din Capitala a fost demisa, dupa ce corpul de control al Inspectoratului Scolar a descoperit neconcordante intre notele puse pe lucrari la Evaluarea nationala si cele afisate la unitatile de invatamant in 18 cazuri.

Corpul de control al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a descoperit, la centrul zonal de evaluare pentru examenele din cadrul Evaluarii Nationale de la Scoala Gimnaziala nr. 115, 18 lucrari care prezentau neconcordante in ceea ce priveste nota pusa pe teze si nota afisata la unitatile de invatamant de unde apartin elevii, informeaza inspectoratul intr-un comunicat remis Mediafax.
 
Dintre cele 18 lucrari, in opt cazuri nota afisata era mai mica decat cea de pe teza, iar in 10 cazuri nota afisata era mai mare decat cea de pe teza. Unul dintre candidati a avut notele marite la ambele probe, respectiv limba si literatura romana si matematica.
 
Diferente foarte mari intre nota de pe lucrare si cea afisata la unitatile de invatamant au fost depistate, intial, la cinci dintre lucrari, din lotul celor 18, in urma contestatiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat si au declansat procedura de verificare a tuturor lucrarilor evaluate la centrul de la Scoala Generala nr. 115.
 
Corpul de control al ISMB a constatat ca, in aceste cazuri, se ridica suspiciuni de frauda sau de neglijenta si, drept urmare, joi va inainta dosarul intocmit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru investigatii suplimentare.
Totodata, ISMB a decis eliberarea din functie a directoarei Scolii Gimnaziale nr. 115, care a indeplinit si calitatea de presedinte al centrului zonal de evaluare din cadrul Evaluarii nationale 2013.
 
ISMB asigura toti elevii vizati ca nota pe care o vor primi este cea reala, conforma cu nivelul de cunostinte din lucrarile realizate.

4 iulie 2013 17:09
Modifică setările cookies