• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Directorul Teatrului Balsoi, atacat cu acid la Moscova. Medicii se tem ca balerinul isi va pierde vederea

Directorul Teatrului Balsoi, atacat cu acid la Moscova. Medicii se tem ca balerinul isi va pierde vederea

Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balsoi, a fost spitalizat cu arsuri grave in zona fetei si a ochilor. Balerinul a fost atacat cu acid, joi seara, de o persoana necunoscuta, la parterul imobilului in care locuieste la Moscova, a anuntat conducerea renumitului teatru, informeaza AFP.

Televiziunea rusa a anuntat ca medicii se tem ca pacientul isi va pierde vederea, dar au spus ca vor putea sa se pronunte abia peste doua saptamani. Ei considera, de altfel, ca Serghei Filin va avea nevoie de cel putin sase luni pentru a se vindeca. 

Purtatoarea de cuvant de la Balsoi, o prietena apropiata de-a lui Filin, a spus ca acesta, numit in functia de director artistic al teatrului in martie 2011, a fost tinta mai multor amenintari. Ea a lasat sa se inteleaga ca acel atac a fost probabil asociat cu anumite rivalitati profesionale.

Serghei Filin, in varsta de 42 de ani, a facut balet la Balsoi incepand din 1988, inainte de a deveni, in 2008, directorul artistic al unui alt teatru muzical moscovit, Stanislavsky si Nemirovich-Danchenko, pe care l-a facut sa devina una dintre cele prestigioase scene din Rusia.  In martie 2011, el l-a inlocuit la Teatrul Balsoi pe Iuri Bourlaka.


18 ianuarie 2013 12:10
Modifică setările cookies