• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Directorul FBI critica politica de protectie a datelor implementata de Apple si Google

Directorul FBI critica politica de protectie a datelor implementata de Apple si Google

Directorul FBI, James Comey, a criticat joi politica de protectie a datelor implementata de Apple si Google, pentru a-si asigura clientii in urma dezvaluirilor privind metodele de spionaj ale serviciilor americane de informatii, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Cred in lege dar cred de asemenea ca nimeni din aceasta tara nu este mai presus de lege. Ceea ce ma ingrijoreaza este ca companiile pot promova in mod deliberat un lucru care pune oamenii deasupra legii", a afirmat directorul politiei federale.
 
Apple a fost prima companie care a anuntat ca, pentru a evita sa fie nevoita sa livreze guvernelor datele personale ale clientilor sai, nu va mai avea acces la parolele utilizatorilor aparatelor sale (iPhone si iPad) care functioneaza cu noua versiune a sistemului de operare iOS 8.
 
Google, care deja a consolidat securitatea mesageriei sale Gmail, a reactionat ulterior, afirmand ca sistemul sau de operare Android asigura o protectie similara de mult timp, dar ca in noua versiune utilizatorul nu va mai fi nevoit sa o activeze.
 
Comey a subliniat ca sunt in curs discutii cu Apple si Google pentru a-si schimba politica de securitate. El a afirmat ca fortele de ordine ar trebui sa poata avea acces la telefonul mobil al rapitorului unui copil si la continutul acestuia, dupa obtinerea unui mandat.
 
Directorul FBI a apreciat ca in "era post-Snowden", acesta este "un indiciu" ca unele companii merg "prea departe".

26 septembrie 2014 17:29
Modifică setările cookies