• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Discriminarea bazata pe orientarea sexuala a fost eliminata din Constitutie

Discriminarea bazata pe orientarea sexuala a fost eliminata din Constitutie

Dupa scandalul generat de modificarile de saptamana trecuta, membrii comisiei de revizuire a legii fundamentale au elimiat amendamentul care interzicea discriminarea bazata pe orientarea sexuala.

De asemenea, senatorii si deputatii vor elimina si paragraful adaugat tot saptamana trecuta si care prevedea ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, prevedere care se regaseste deja in Codul Civil.
 
Introducerea in Constitutie a interdictiei de a discrimina pe baza orientarii sexuale a persoanelor a fost introdusa in Constitutie, in urma cu exact o saptamana, la propunerea fostului ministru al JustitieiTudor Chiuariu.
 
In plus, tot membri Comisiei de revizuire a Constitutiei au decis sa scrie negru pe alb ca familia este rodul casatoriei intre un barbat si o femeie. Scandalul legat de aceasta supralegiferare i-au determinat pe liderii USL sa revina asupra acestor articole, pe care le-au eliminat, astazi. Premierul Victor Ponta a fost cel care a cerut acest lucru.
 
"Actuala prevedere constitutionala, dupa care, sigur, avem Codul Civil, e foart clara. Stiti vreo problema creata de acest articol? De ce-l schimbam?”, a precizat seful Guvernului.

11 iunie 2013 17:21
Modifică setările cookies