• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Disney nu va mai imprima propriii dolari, aflati in circulatie de 30 de ani

Disney nu va mai imprima propriii dolari, aflati in circulatie de 30 de ani

Studiourile Disney au anuntat miercuri ca vor inceta sa imprime si sa vanda proprii dolari, care pot fi utilizati ca mijloc de plata in parcurile de distractii, declansand achizitii frenetice in randul colectionarilor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Celebrele bancnote, cu efigia personajelor clasice din desenele animate si semnate personal de trezorierul Scrooge McDuck, pot fi utilizate ca moneda in parcurile de divertisment, hotelurile, restaurantele si magazinele Disney din SUA de la punerea lor in circulatie, in urma cu aproape 30 de ani.
 
Pe biletul de un dolar figureaza imaginea lui Mickey Mouse, in timp ce Goofy figureaza pe bancnota de 5 dolari, iar Minnie Mouse pe cea de zece dolari, chiar daca numeroase alte personaje de desene animate precum Cenusareasa sau Dumbo sunt si ele reprezentate.

Decizia de a inceta emiterea acestor bancnote a fost luata ca urmare a cresterii popularitatii sistemului de carduri cadou al companiei, a explicat Suzi Brown, purtatorul de cuvant de la parcul Disneyland din Anaheim (California), adaugand ca imprimarea biletelor a incetat in data de 14 mai. Dolarii Disney care se afla inca in circulatie vor putea fi utilizati pana la data expirarii.

In conditiile in care colectionarii erau si inainte interesati de aceste bancnote, dupa anuntul Disney valoarea bancnotelor a crescut, pe site-ul de licitatii online eBay pentru un bilet de un dolar Disney erau oferte cuprinse intre 10 si 50 de dolari. De asemenea, pentru bancnota de 50 de dolari Disney, emisa cu ocazia celei de a 50-a aniversari a Disneyland in 2005, erau oferte de aproape 3.800 de dolari in timp ce un un vanzator cerea 15.000 de dolari pentru un stoc de 54 de bilete de un dolar.

Toate aceste cupiuri au fost introduse in 1987, fiecare cu masuri de securitate similare cu ceel ale bancnotelor adevarate si un numar unic de serie.

27 mai 2016 08:55
Modifică setările cookies