• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
DNA cere arest la domiciliu pentru Dorin Cocos in dosarul Microsoft - surse

DNA cere arest la domiciliu pentru Dorin Cocos in dosarul "Microsoft" - surse

DNA va cere schimbarea masurii arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu, pentru Dorin Cocos, in dosarul "Microsoft", au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

In cazul primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, care a fost adus vineri la DNA pentru a fi audiat, procurorii vor cere mentinerea arestului preventiv, au precizat sursele citate.

Potrivit anchetatorilor, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale. 

Totodata, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.

Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.  La randul sau, Dinu Pescariu, vizat in dosarul "Microsoft", a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie". 

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.


20 februarie 2015 14:46
Modifică setările cookies