• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pedeapsa lui Gigi Becali, marita cu sase luni de inchisoare de Tribunalul Bucuresti

Pedeapsa lui Gigi Becali, marita cu sase luni de inchisoare de Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucuresti a decis, joi, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie.

Procurorul DNA, prezent joi la judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, a aratat ca acesta a comis o pluralitate de infractiuni, cu grad ridicat de pericol si in participatie penala cu un anturaj infractional, astfel ca se impune aplicarea unui spor de pedeapsa de un an.

Procurorul i-a explicat judecatorului Marin Marino Constantin ca Becali a savarsit fapte grave, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de inchisoare. El a mai aratat ca, potrivit normelor legale in vigoare, Becali poate fi eliberat dupa ce executa doua treimi din pedeapsa, respectiv doi ani de inchisoare, si a subliniat ca, in opinia sa, aceasta pedeapsa este mica in raport cu numarul si gravitatea faptelor comise.  

Procurorul a explicat ca perioada infractionala a lui Gigi Becali este una lunga, respectiv din 1995 pana in 2002, dupa care a fost reluata in 2006 si a continuat pana in 2009, ceea ce denota "orientarea sa ca persoana ce sfideaza cadrul legal".  Potrivit procurorului, activitatea infractionala a lui Becali are periodicitate si ritmicitate, iar in acest context el ar trebui sa petreaca mai mult timp in detentie.

De celalalta parte, avocatii finantatorului Stelei au aratat ca acesta a platit integral prejudiciul din dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, precum si cheltuielile de judecata din acel caz.  Totodata, avocatii au depus inscrisuri din care rezulta actele de binefacere si donatiile facute de-a lungul anilor de Becali.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe www.sport.ro


27 iunie 2013 18:05
Modifică setările cookies