• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
DNA contesta decizia in cazul fostului ministru al Apararii, Victor Babiuc: Ramane in detentie pana la judecarea recursului

DNA contesta decizia in cazul fostului ministru al Apararii, Victor Babiuc: "Ramane in detentie pana la judecarea recursului"

Procurorii DNA anunta ca au contestat decizia de eliberare conditionata a lui Victor Babiuc, luata de Judecatoria Gaesti, astfel ca acesta ramane incarcerat pana dupa judecarea recursului la Tribunalul Dambovita.

Oficialii Biroului de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au declarat luni, pentru Mediafax, ca Judecatoria Gaesti a inregistrat recursul depus impotriva deciziei din 19 decembrie a unui judecator de la aceasta instanta care a stabilit ca fostul ministru al Apararii Victor Babiuc poate fi eliberat conditionat.
 
Imediat dupa decizia Judecatoriei, au adaugat sursele citate, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Gaesti nu au declarat recurs si nu au contestat nici ulterior admiterea cererii de eliberare conditionata.
 
In acest context, procurorii anticoruptie au transmis instantei de judecata cererea de recurs, care a fost inregistrata, astfel ca dosarul urmeaza sa ajunga la Tribunalul Dambovita, pentru solutionarea contestatiei. Astfel, Babiuc va fi eliberat numai daca Tribunalul Dambovita va respinge recursul DNA.
 
Victor Babiuc, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, a fost intemnitat in 21 mai, el fiind incarcerat mai intai la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava si, ulterior, la Penitenciarul Gaesti.
 
In iulie, instanta a decis ca fostul ministru al Apararii poate executa pedeapsa in regim deschis. Alaturi de Babiuc, in dosarul schimbului de terenuri au fost condamnati de instanta suprema, in 20 mai, finantatorul Stelei, Gigi Becali, si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

23 decembrie 2013 17:39
Modifică setările cookies