• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
DOCUMENT. Lista restricțiilor care intră în vigoare de luni. Circulația va fi restricționată noaptea

DOCUMENT. Lista restricțiilor care intră în vigoare de luni. Circulația va fi restricționată noaptea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, prin Hotărârea nr. 52, instituirea unor măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, anunţă, vineri dimineaţă, Grupul de Comunicare Strategică.

Propunerile din Hotărârea CNSU urmează să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern, iar măsurile respective vor fi instituite începând cu ziua de luni, 9 noiembrie.

Astfel, CNSU propune ca masca să fie obligatorie pe tot teritoriul ţării, să fie instituite restricţii de circulaţie noaptea, cursurile în învăţământul preuniversitar să se desfăşoare online, reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, să fie interzise, magazinele să îşi închidă programul la ora 21:00, iar pieţele care se află în spaţii închise să îşi suspende activitatea, în timp ce cele din spaţii deschise îşi pot continua activitatea.

Farmaciile, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. 

6 noiembrie 2020 09:05
Modifică setările cookies