• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Doi cercetatori romani din SUA au potential sa obtina premiul Nobel

Doi cercetatori romani din SUA au potential sa obtina premiul Nobel

Modelul savantului Emil Palade este mai actual ca oricand, doi cercetatori romani care lucreaza in SUA, Victor Velculescu si George Calin, avand potential sa obtina premiul Nobel pentru Medicina, a declarat, vineri, presedintele Academiei Medicale, profesorul Irinel Popescu.

Cercetatorii nominalizati de Popescu lucreaza la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore si, respectiv, Universitatea Texas din Houston.
 
Declaratia a fost facuta la Simpozionul "George Emil Palade", organizat de Academia de Stiinte Medicale, in colaborare cu Institutul de Biologie si Patologie Celulara (IBPC) "Nicolae Simionescu", la 100 de ani de la nasterea singurului roman premiat cu Nobelul pentru Medicina, pentru descoperirea ribozomilor, dupa ce si-a facut cercetarile in Statele Unite, la Institutul Rockfeller din New York si la Universitatea Yale din New Haven.
 
Cercetarile lui George Calin, care vizeaza, de asemenea, oncologia, sunt considerate printre cele mai valoroase in intelegerea mecanismelor moleculare la aparitia unei tumori.
 
Potrivit presedintelui Academiei Medicale, integrarea in reteaua internationala de profil este o mare sansa pentru cercetarea romaneasca.

9 noiembrie 2012 13:04
Modifică setările cookies