• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Doina Levintza si Irina Schrotter, printre creatorii romani care expun la London Fashion Week

Doina Levintza si Irina Schrotter, printre creatorii romani care expun la London Fashion Week

Institutul Cultural Roman din Londra deschide, pe 13 februarie, expozitia de design vestimentar si accesorii "The Rest Is Tomorrow", la care participa creatorii romani Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Dinu Bodiciu si Carla Szabo, potrivit unui comunicat.

Evenimentul este initiat si organizat de ICR Londra, pentru sectiunea International Fashion Showcase din cadrul London Fashion Week 2013, coordonata de British Council si British Fashion Council. Proiectul este realizat in parteneriat cu Galeria Galateca din Bucuresti, care, la inceputul lunii martie, va prezenta expozitia publicului din Romania.
 
Sectiunea International Fashion Showcase este dedicata proiectelor nationale organizate de institutele culturale straine din Londra, iar cel mai bun proiect este premiat cu Silver Pigeon Award de un juriu de specialisti din lumea modei. La editia curenta participa 27 de tari, iar, alaturi de aceste expozitii, programul London Fashion Week include standuri si prezentari de moda, atat la sediul de la Somerset House, cat si in alte spatii din centrul Londrei.
 
Anul acesta, expozitia "The Rest Is Tomorrow" propune un dialog in premiera intre generatii si viziuni estetice distincte, cu sase creatori pasionati de potentialul creativ al designului, textilelor si artelor decorative romanesti. Desi fiecare brand are o identitate proprie, impreuna designeriii deschid drumul spre o noua filosofie, spre o perspectiva neotraditionala in creatia vestimentara romaneasca.
 
Doina Levintza este prima creatoare de moda din Europa de Est care a prezentat o colectie la New York Fashion Week. Cariera sa internationala a debutat la Paris, in 1984, iar de atunci peste 100 de prezentari si expozitii in Romania si in capitale ca Paris, Washington si New York au contribuit la reputatia brandului in Europa si Statele Unite. Doina Levintza este pentru a treia oara consecutiv furnizor al casei regale, iar in 2011 a primit titlul de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, oferita de Ministrul Culturii din Franta pentru contributii artistice deosebite.
 
Irina Shrotter si-a lansat propria casa de moda in Iasi, acum 23 de ani, iar la sfarsitul anilor 1990 a organizat pentru prima data Romanian Fashion Week. A debutat pe plan international in 2001, la Paris, iar recent a participat de cinci ori consecutiv la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week.

29 ianuarie 2013 14:18
Modifică setările cookies