• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Donald Trump promite sa ridice sanctiunile impuse Rusiei, in schimbul unui acrord nuclear

Donald Trump promite sa ridice sanctiunile impuse Rusiei, in schimbul unui acrord nuclear

Presedintele american ales, Donald Trump, a evocat posibilitatea unui acord cu Moscova asupra reducerii armamentelor nucleare in schimbul ridicarii sanctiunilor impuse Rusiei, transmite duminica AFP, care reia declaratiile facute de viitorul lider al SUA intr-un interviu pentru cotidianul Times.

"Exista sanctiuni contra Rusiei. Hai sa vedem daca putem sa facem acorduri bune cu Rusia. Cred ca armamentul nuclear trebui sa fie substantial redus", a spus Trump.

"Sanctiunile fac foarte rau Rusiei, dar cred ca se poate intampla ceva care va fi benefic pentru o multime de oameni", a adaugat presedintele american ales, care nu isi ascunde admiratia pentru presedintele rus, Vladimir Putin, releva AFP.

Chiar inaintea Craciunului, Donald Trump a revigorat spectrul unei curse a inarmarilor prevenind ca Statele Unite vor raspunde la orice sporire a arsenalului nuclear al unei alte puteri, fara a mentiona Rusia sau China.

Mai apoi, seful diplomatiei americane ales de Trump, Rex Tillerson, a asigurat ca Washingtonul va continua sa lucreze in scopul non-proliferarii nucleare.

16 ianuarie 2017 10:13
Modifică setările cookies