• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Doua dintre cele mai aglomerate strazi din City of London, inchise traficului rutier

Doua dintre cele mai aglomerate strazi din City of London, inchise traficului rutier

Doua dintre cele mai aglomerate strazi din cartierul financiar City of London vor fi inchise traficului rutier, in cadrul unui proiect urbanistic de 10 milioane de lire al administratorului local, care vrea sa incurajeze traficul pietonal si sa valorifice valoarea istorica si atmosfera zonei.

Iluminatul stradal va fi imbunatatit, spatiile verzi vor fi imbogatite, iar indicatoarele eficientizate, in speranta ca angajatii si vizitatorii zonei vor circula mai mult pe aleile medievale ale cartierului financiar, potrivit Financial Times. Administratorul drumurilor din zona, City of London Corporation, crede ca realizarea proiectului urbanistic va consolida statutul de centru financiar global al zonei.
 
Peste 300.000 de persoane lucreaza in City of London, fata de numai 10.000 de locuitori. Finalizarea mai multor cladiri de birouri in urmatoarea perioada va contribui la cresterea numarului de vizitatori.
 
Administratorul vrea sa interzica traficul rutier pe doua strazi adiacente intersectiei de la Banca Angliei, cel mai probabil strada Poultry si Threadneedle sau Corhhill, unde traficul pietonal este deja intens si in crestere.
 
Etapa de planificare va incepe in luna noiembrie, iar proiectul va fi finalizat pana in 2018, cu un cost de pana la 10 milioane de lire sterline, finantat in mare masura printr-o taxa perceputa dezvoltatorilor noilor proiecte imobiliare din zona. Dezvoltatorii sprijina planul administratorului drumurilor.
 
New York, Paris si Singapore au luat masuri asemanatoare in ultimii ani, instituind zone pietonale si restrictii de trafic in cartierele financiare.

7 octombrie 2013 12:43
Modifică setările cookies