• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ducele Felix al Luxemburgului s-a logodit

Ducele Felix al Luxemburgului s-a logodit

Familia domnitoare din Luxemburg a anuntat logodna celui de-al doilea fiu al marelui duce Henri cu o tanara studenta germana, la doua luni dupa casatoria mostenitorului tronului, organizata cu mare fast in acest ducat, informeaza AFP.

Marele duce Henri si sotia lui Maria Teresa "au marea bucurie sa anunte logodna fiului lor", printul Felix, in varsta de 28 de ani, cu Claire Lademacher, nascuta in urma cu 27 de ani la Filderstadt, un mic oras aflat in apropiere de Frankfurt (Germania), se afirma in comunicatul oficial emis de casa ducala din Luxemburg.
 
Printul Felix, nascut pe 3 iunie 1984, este al doilea dintre cei cinci copii ai marelui duce Henri si fratele mai tanar al ducelui Guillaume, mostenitorul tronului, care s-a casatorit pe 20 octombrie cu tanara contesa belgiana Stéphanie de Lannoy.
 
Claire Lademacher isi pregateste doctoratul la Roma, cu o teza care vizeaza aspectele etice ale donarii de organe, si lucreaza in paralel, din 2009, la carta bioeticii si a drepturilor omului redactata de UNESCO. Ea este prezentata in presa luxemburgheza ca o "mostenitoare bogata", intrucat tatal ei a facut avere dezvoltand o companie care activeaza in domeniul informaticii.
 
Curtea ducala din Luxemburg nu a anuntat deocamdata data la care va avea loc aceasta casatorie.

14 decembrie 2012 06:27
Modifică setările cookies