• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dunarea a atins un nivel record de 8,9 metri la Budapesta

Dunarea a atins un nivel record de 8,9 metri la Budapesta

Dunarea a atins un nivel record de 8,9 metri la Budapesta duminica, la ora 13.00 GMT (16.00, ora Romaniei). Digurile de protectie de pe fluviu, in Ungaria, au rezistat, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Experti au anuntat anerior atingerea unui nivel de 8,95 metri al apelor fluviului in capitala ungara, duminica seara. Acest nivel ar urma sa dureze, probabil, sase ore, iar retragerea apelor ar urma sa dureze sapte-opt zile. Cheiurile in Budapesta urmeaza sa fie practicabile din nou dupa ce nivelul apei va atinge 6,50 metri.
 
La precedentele inundatii, in 2006, la Budapesta a fost inregistrat un nivel de 8,60 metri.
 
Sambata dupa-amiaza, averse abundente au provocat cresterea nivelului apelor cu 30-50 de centimetri in centrul Budei, timp de cateva ore, din cauza colmatarii canalizarii, insa apa a fost pompata in fluviu.
 
Voluntari si personal de interventie in caz de catastrofa au lucrat nonstop in vestul si nord-vestul tarii, unde recordurile nivelurilor au fost depasite sambata. In vestul tarii apele au inceput sa se retraga.
 
Aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate, in tara, ca masura de precautie. In urma inundatiilor din Ungaria nu s-au inregistrat morti sau raniti.

9 iunie 2013 17:36
Modifică setările cookies