• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dupa 10 zile de proteste, presedinta Braziliei promite un pact pentru ameliorarea serviciilor publice

Dupa 10 zile de proteste, presedinta Braziliei promite un pact pentru ameliorarea serviciilor publice

Presedinta Braziliei Dilma Rousseff a promis vineri un "mare pact" pentru ameliorarea serviciilor publice si ca va face "mai multe pentru a lupta impotriva coruptiei", intr-un discurs catre natiune la o zi dupa manifestatiile istorice, potrivit AFP.

Dilma Rousseff a avertizat de asemenea ca nu va lasa o "minoritate violenta sa pateze o miscare democratica si pasnica", referindu-se la jafurile si distrugerile comise joi in cursul manifestatiilor care au reunit 1,2 milioane de persoane in tara.

"Vreau sa vorbesc cu liderii celorlalte puteri pentru a ne uni eforturile, vreau sa invit guvernatorii si primarii din principalele orase pentru a forma un pact in vederea ameliorarii serviciilor publice", a declarat presedinta in cadrul interventiei sale radio-televizate.
 
Aceasta a citat "transporturi in comun de calitate si cu tarife corecte", sanatatea si educatia in favoarea carora aceasta si-a reluat sustinerea de a consacra 100% din veniturile provenite din petrol ale tarii. Un proiect paralizat de puternice blocaje politice.
 
Presedinta braziliana a anuntat ca ii va "primi pe liderii manifestatiilor pasnice, reprezentantii organizatilor de tineri, sindicatelor, miscarilor muncitoresti, asociatiile populare".
 
Totodata, aceasta a aparat cheltuielile realizate pentru organizarea Campionatului Mondial din 2014, tinta criticilor lansate de numerosi manifestanti.

22 iunie 2013 11:29
Modifică setările cookies