• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Edward Snowden ar accepta azilul in Brazilia

Edward Snowden ar accepta azilul in Brazilia

Fostul consultant al NSA Edward Snowden ar accepta azilul in Brazilia, dar fara sa fie conditionat sa furnizeze informatii despre programul de spionaj al Statelor Unite, potrivit postului de televiziune brazilian Globo, citat de AFP.

"Daca Guvernul brazilian ar vrea sa apere drepturile omului, ar fi o onoare pentru mine sa fac parte din aceasta" initiativa, a declarat Edward Snowden, transmite Mediafax.

"Nu voi oferi niciodata informatii in schimbul azilului", a avertizat el, laudand Brazilia ca "una dintre cele mai interesante si dinamice democratii din lume"

Globo a obtinut aceste declaratii din partea fostului analist prin e-mail, prin intermediul avocatului lui din New York. 

Snowden a cerut azil in iulie mai multor tari, intre care si Brazilia, la modul general, inainte de a fi primit pentru un an de Rusia. 

Edward Snowden, care lucreaza din noiembrie pentru site-ul VKontakte, reteaua sociala descrisa deseori drept un "Facebook rusesc", si care a provocat nemultumiri inca din vara cu dezvaluirile sale cu privire la amploarea programului de supraveghere al NSA ce a vizat in special tarile aliate Statelor Unite si liderii lor, a sustras aproximativ 1,7 milioane de documente.


23 decembrie 2013 08:15
Modifică setările cookies