• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Elena Udrea, despre audierea la DNA inainte de campanie: Nu cred in coincidente

Elena Udrea, despre audierea la DNA inainte de campanie: Nu cred in coincidente

Elena Udrea, candidata la alegerile prezidentiale, a declarat, miercuri seara, la iesirea de la DNA, fiind intrebata daca ea crede ca audierea ei cu doua zile inainte de inceperea campaniei este o coincidenta, ca nu crede in coincidente.

Presedintele PMP a mers, miercuri seara, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a stat peste doua ore. 

La iesire, in jurul orei 21.30, ea a spus ca a fost chemata sa dea declaratii ca martor in dosarul din 2011 al primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Acesta este acuzat ca, din 2009, folosindu-se de interpusi, a administrat o firma care a primit contracte finantate din bani publici in comune din Neamt, care se bucurau de finantare din partea bugetului de stat conform HG 577/1997, privind Programul pentru pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, conectarea satelor la reteaua de electrificare si la retelele telefonice. 

Udrea a precizat ca, la audieri, a explicat cum functiona acest program, gestionat de fostul Minister al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de ea in perioada decembrie 2009 - februarie 2012. 

Intrebata daca isi va da demisia in cazul in care va fi pusa sub invinuire, ea a raspuns: "Exclus. Am explicat, ca ministru, cum functiona acest program. Haideti sa fim seriosi". 

"Toate solicitarile, fie ca erau de la Gheorghe Stefan, fie ca erau de la oricare primar din tara sau sef de consiliu judetean, toate urmau procedura legala si cutuma", a spus Udrea.


2 octombrie 2014 08:12
Modifică setările cookies