• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Elevii care au sustinut bacalaureatul la Liceul Bolintineanu , audiati la Politia Capitalei

Elevii care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Bolintineanu", audiati la Politia Capitalei

Mai multi elevi care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" si parintii acestora vor fi audiati vineri, la Politia Capitalei, in dosarul in care se fac cercetari privind suspiciuni de frauda la examen si in care directoarea scolii a fost arestata pentru trafic de influenta.

Oficiali din Parchetul Tribunalului Bucuresti au declarat, vineri, pentru Mediafax, ca la Politia Capitalei vor fi audiati unii dintre elevii care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", precum si parintii acestora.
Examenele scrise de la bacalaureat au inceput luni cu proba la Limba si literatura romana.
 
La cateva ore dupa sustinerea probei la Limba romana, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca a fost schimbata Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul si directorul adjunct ai scolii au fost demisi, pentru presupuse fapte de coruptie.
 
Potrivit ISMB, au fost schimbati cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, 32 de profesori supraveghetori de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", directorul si directorul adjunct ai Liceului "Dimitrie Bolintineanu, precum si directorul Scolii Gimnaziale nr. 178, care indeplinea si rolul de vicepresedinte al comisiei din centrul de examen.
Parchetul Tribunalului Bucuresti anunta luni ca a fost inceputa urmarirea penala "in rem" pentru fapte de coruptie privind proba scrisa la Limba romana de la bacalaureat care a fost sustinuta la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", fiind facute perchezitii la unitatea de invatamant cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei.
 
In acest moment, procurori de la Parchetul Tribunalului Bucuresti si politisti sunt la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", de unde ridica inscrisuri si obiecte in ancheta privind frauda la bacalaureat, nefiind facute perchezitii asupra elevilor sau profesorilor.

5 iulie 2013 11:49
Modifică setările cookies