• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Encyclopaedia Universalis intra in era digitala. Va aparea exclusiv online

Encyclopaedia Universalis intra in era digitala. Va aparea exclusiv online

Encyclopaedia Universalis, o enciclopedie de referinta in limba franceza, va renunta definitiv la editia tiparita, dupa 50 de ani si peste 700.000 de copii vandute, pentru a aparea exclusiv online si se va concentra asupra unor subiecte din sfera educatiei, informeaza AFP.

"Cu 48 de colaboratori si o cifra de afaceri de 6 milioane de euro, Encyclopaedia Universalis este o companie rentabila, deja digitalizata in majoritate", a declarat, marti, Hervé Rouanet, directorul general al publicatiei, citat de Mediafax.

Sectorul digital reprezinta peste 50% din cifra de afaceri si reprezinta cel mai mare fond enciclopedic certificat pe internet in limba franceza. 

Hervé Rouanet vizeaza in 2013 o cifra de afaceri de 7 miliarde de euro. Compania care editeaza enciclopedia detine si un magazin online.  Site-ul www.universalis.fr atrage un milion de vizitatori unici in fiecare luna si are 10.000 de abonati. Administratorii sai vizeaza o dublare a acestor cifre in urmatorii doi sau trei ani. 

Enciclopedia Britannica, partener istoric al Universalis, a anuntat la randul ei, in luna martie, ca va renunta la editia tiparita. 


14 noiembrie 2012 13:49
Modifică setările cookies